Roergebakken spruitjes met gember, komijn, ui, rozijnen en walnoten

Bijzonder hoe, naarmate je ouder wordt, je smaak kan veranderen, want nu zijn spruiten een van mijn lievelingsgroenten in de winter. Zeker na dit recept, omdat de zoete kracht van de spruit mooi tot haar recht komt. Bekijk hieronder hoe je dit heerlijke gerecht met roergebakken spruitjes maakt.

Roergebakken spruitjes

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 50 gram gepelde walnoten,
  • gehalveerd en geroosterd
  • scheutje olijfolie
  • snufje zeezout

Bereiding van de spruitjes

Verhit een laagje olie in de wok. Fruit hierin de ui met knoflook, gember, kerriepoeder en komijn tot er een mooie curry ontstaat. Voeg de spruitjes toe en roerbak het geheel nog zo’n 4 minuten. Voeg de rozijnen toe en 1 dl water. Laat het geheel nog vijf minuten sudderen tot de spruitjes beetgaar zijn en het vocht zo goed als verdampt is. Garneer met de walnoten en je bent klaar. Geniet van dit overheerlijke gezonde gerecht!

Over het boek “Ecofabulous koken in alle seizoenen”

Dit recept komt uit het boek Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer. Het kookboek is een vernieuwde versie van het klassieke vegan kookboek. Lisette Kreischer deelt tachtig van haar favoriete plantaardige recepten en toont daarmee aan dat iedereen gemakkelijk en snel een vegan gerecht op tafel kan zetten. Plantaardig koken is lekker, gezond én duurzaam. Het boek Ecofabulous koken in alle seizoen is verkrijgbaar bij diverse boekhandels en onder andere online te bestellen bij Bol.com.

Uitvoering: Paperback
Omvang: 303 pagina’s
ISBN 9789047200918

Lees ook:

Lees meer  Hergebruik groenten: Lente-ui