Je denkt misschien, die Lisette is gek. Ze combineert spruitjes, de ultieme Hollandse stamppotmaker, met een ontzettend zoete ijssaus. Maar zo gek ben ik niet. Vertrouw me. Dit is wel een decadent recept. Het zoetige karakter van de spruiten combineert geweldig met rode ui, walnoten en karamel. Heel vernieuwend!
Ingrediënten
- 500 gram spruiten, schoongemaakt
- en gehalveerd
- 2 rode uien, gesnipperd
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 75 gram gepelde walnoten,
- gehalveerd
- olijfolie
- balsamicoazijn
- 1 dl sojaroom
- 5 eetlepels rietsuiker
- 2 eetlepels water
Bereiding van de spruitjes en karamelsaus
- Verhit een laagje olie in de wok. Fruit hierin de ui met het kerriepoeder. Voeg de spruitjes toe en roerbak zo’n vijf minuten.
- Schenk er 1 dl water bij en laat met het deksel op de pan de spruitjes in zo’n drie minuten bijna gaar worden. Blus af met een scheutje balsamicoazijn en roerbak nog even kort door tot al het vocht verdampt is.
- Rooster de walnoten in een andere pan goudbruin.
- Laat de suiker in water op een laag vuur oplossen laat het mengsel niet koken tot de suiker is opgelost. Breng het suikerwater aan de kook tot het goudbruin begint te kleuren na ongeveer 8 minuten.
- Zet het vuur uit en meng de sojaroom door de karamel.
- Voeg vervolgens het spruitenmengsel toe en laat het geheel nog even op laag vuur pruttelen. Voeg op het laatst de walnoten toe. Spannend!
Over het boek “Ecofabulous koken in alle seizoenen”
Dit recept komt uit het boek Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer. Het kookboek is een vernieuwde versie van het klassieke vegan kookboek. Lisette Kreischer deelt tachtig van haar favoriete plantaardige recepten en toont daarmee aan dat iedereen gemakkelijk en snel een vegan gerecht op tafel kan zetten. Plantaardig koken is lekker, gezond én duurzaam. Het boek Ecofabulous koken in alle seizoen is verkrijgbaar bij diverse boekhandels en onder andere online te bestellen bij Bol.com.
Uitvoering: Paperback
Omvang: 303 pagina’s
ISBN 9789047200918
Lees ook: