Recept sperziebonen met sesam-ketjapsaus
Ben jij gek op sperziebonen maar wil je wel eens wat anders dan de klassieke bereiding? Geef deze heerlijke groente dan eens een oosters tintje met een sesam-ketjapsaus.
Wat heb je nodig?
- 1 el sesamolie
- 1 el ketjap
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 0,5 kg sperziebonen
- 2 el sesamzaad, geroosterd
Aan de slag
- Meng in een schaal de sesamolie, ketjap, knoflook en suiker.
- Maak de sperziebonen schoon
- Leg de groente in de schaal en schep het mengsel over de asperges.
- Laat de boontjes 5 minuten in de saus liggen.
- Warm een grillpan op en vet hem in met wat olie.
- Gril de sperziebonen zo’n 4 minuten, draai ze daarbij regelmatig om.
- Haal de groente uit de grillpan en verdeel ze over de borden.
Asperges serveren
Garneer de groente met het sesamzaad. Naar behoefte kun je nog wat extra sesam-ketjapsaus over de sperziebonen gieten. Eet smakelijk!