Rabarber is terug van weggeweest en in de keuken kun je er vele kanten mee op. Door rabarber in een taart te verwerken, ben je verzekerd van een niet alledaags maar heerlijk dessert!
Wat heb je nodig?
- 200 gr bladerdeeg
- 1 ingevette bakvorm
- 350 gr suiker
- 60 gr bloem
- 450 gr rabarber
- Vanille-ijs
Aan de slag met je rabarbertaart
- Warm de oven voor op 180 graden
- Rol het bladerdeeg uit tot de gewenste dikte
- Leg het bladerdeeg in de ingevette bakvorm
- Snijd de rabarber in repen.
- Doe wat boter in een pan ten gaar de rabarber in 5 minuten op laag vuur
- Meng de bloem en suiker tot één geheel.
- Vul de taartvorm met het mengsel en leg daar de rabarberrepen bovenop.
- Bak de taart 50 minuten in de oven
De rabarbertaart als dessert
Om van de taart een echt dessert te maken, serveer je hem met een bolletje vanille-ijs. Eet smakelijk!
Tip van de redactie
Voor een zoetere smaak voeg je aardbei aan de vulling toe.