Elke dag hetzelfde brood? Probeer eens iets anders. Maak nu overheerlijk notenbrood met gegrilde kalkoen en perziken-chiliboter van Bonne Maman. Brood is nog nooit zo lekker geweest!

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 8-12 plakjes kalkoenfilet à la minute
  • 1 theel gemalen komijn
  • 1/2 theel gemalen kaneel
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 eetl perzikenconfiture
  • 75 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • chilipeper
  • 1 notenbrood
  • 1/2 bosje verse munt
  • zout en peper

Zo maak je het notenbrood:

  • Meng de komijn en de kaneel met zout en peper naar smaak in een diep bord door de olie. Haal de plakjes kalkoenfilet aan beide kanten door de specerijenolie.
  • Verhit de grillpan en rooster de kalkoenfilet in 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat het vlees afkoelen en bewaar in een gesloten bakje in de koelkast.Roer de perzikenconfiture door de boter en breng op smaak met versgemalen chilipeper.
  • Schep de boter in een schone jampot en sluit het deksel, of schep de boter op een stuk vershoudfolie en vorm er een rol van. Laat de boter minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.
  • Snijd of breek ter plekke het brood en beleg met het koude kalkoenvlees. Garneer met de perzik-chiliboter en een paar muntblaadjes.

Tip: Je kunt de kalkoenfilet ook op de barbecue roosteren: ideaal voor een picknickbarbecue! Vervang de perzikenconfiture ook eens door

Lees ook:

Lees meer  Recept lamsspiesjes