Toe aan heerlijke variatie? Bak eens een heerlijke griesmeelcake met aardbeien en amandel. Slechts 20 minuutjes in de keuken, 45 minuten in de oven en zó op tafel.
Deze heerlijke griesmeelcake met aardbeien en amandel smaakt nog lekkerder als je verse aardbeien uit je eigen moestuin gebruikt.
Wat heb je nodig?
Het voorbereiden van deze griesmeelcake met aardbeien kost je ongeveer 20 minuten en daarna zet je het 45 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen wanneer je ‘m uit de oven haalt.
Dit heb je nodig voor het maken van dit recept:
- Springvorm
- Bakpapier
- 150 gram griesmeel
- Olie of boter om in te vetten
- 150 gram roomboter
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 8 gram bakpoeder
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 1 pot Bonne Maman aardbeien confiture
- 370 g – 750 g aardbeien, schoongemaakt
- Poedersuiker
Zo maak je de griesmeelcake met aardbeien
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg op de bodem van een springvorm van 20 centimeter doorsnede een vel bakpapier en sluit de vorm. Vet de rand van de springvorm in met olie of boter. Smelt de boter met de suiker en de vanillesuiker op laag vuur. Neem de pan van het vuur en roer met een houten lepel een voor een de eieren erdoor. Voeg de griesmeel met de bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Schenk het beslag in de vorm. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de cake in de voorverwarmde oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en snijd de cake horizontaal door. Besmeer de onderste cakehelft royaal met de Bonne Maman aardbeien confiture en dek deze af met de bovenste helft. Bestuif de cake met poedersuiker. Serveer de cake in punten met een grote schaal aardbeien.
Variatie Tip: Besmeer de cake met Bonne Maman kersenconfiture en serveer deze met een grote schaal kersen.
Lees ook:
– Bekijk alle recepten
– De moestuin
– Tuin- en buitenleven activiteiten bezoeken
– Tips voor tuinonderhoud