Sla uit eigen tuin is supergezond, maar vaak gebruiken we de groente alleen als rauwkost. Zonde, want van de groente kun je een heerlijke soep maken!

Wat heb je nodig

  • 175 g veld- of ijsbergsla, schoongemaakt
  • 100 g doperwtjes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 20 ml slagroom
  • olijfolie

 

Aan de slag

  • Snipper de 2 uien en pers het teentje knoflook.
  • Fruit de uien, samen met de knoflook, in olijfolie.
  • Giet de bouillon erbij en breng dit zachtjes aan de kook.
  • Voeg de sla en doperwten erbij en kook de soep 8 minuten.
  • Roer de slagroom door de soep en maak hem fijn met een staafmixer.

 

Voilà, slasoep

Verdeel de soep over de soepkommen en serveer er een paar stukjes stokbrood bij. Eet smakelijk!

Tip

Voeg gerookte zalm aan je soep toe, extra gezond en een goede smaakmaker!

Lees meer  Quinoasalade met gegrilde broccoli, avocado en pistache