Een fleurig zomers terras of balkon creëer je heel gemakkelijk. Kies eens voor kamerplanten. Tijdens de zomermaanden kunnen kamerplanten buiten ook prima staan. Zet bijvoorbeeld een kalanchoë, calla, betulia of cyclaam op je balkon.
Kamerplanten buiten neerzetten
Met een beetje geluk wordt het een lange, zwoele zomer. Blote voeten, buiten eten en borrelen tot diep in de nacht. Sommige kamerplanten houden van het zomerse buitenleven. Zodra de kans op nachtvorst is verdwenen, vinden deze kamerplanten buiten een prima plekje.
Bloeiende kamerplanten op het terras
Bloeiende kamerplanten, zoals calla, kalanchoë, cyclamen en betulia (begonia) voelen zich snel thuis op je terras of balkon. Het effect is verrassend. Met kamerplanten wordt je buitenruimte een echte relaxplek, waar je je meteen prettig voelt met de bloeiende kamerplanten. Dus zet de kamerplanten buiten op een plek waar je wel wat kleur kunt gebruiken. Mooie combinaties ontstaan vaak spontaan. Wat denk je van een mobiele houten kist vol calla’s op het terras of betulia’s in een uitgeholde boomstam?
Kamerplant kalanchoë naar buiten
De kalanchoë is een echte zonaanbidder. De kamerplant kwam in 1927 vanuit Madagaskar naar huiskamers in Europa. In deze huiskamers staat de plant tegenwoordig bijna het gehele jaar bloeiend op vensterbanken. Maar zet de kalanchoë dit jaar ook eens in het zonnetje op je balkon.
De kalanchoë fleurt ook jouw terras op met witte, roze, rode, gele, oranje of paarse bloemetjes. Doordat deze oersterke vetplant vocht opslaat in de stevige blaadjes is het een ideale vakantieplant. De kalanchoë heeft nauwelijks verzorging nodig en het water geven kan best een keertje ‘per ongeluk’ vergeten worden.
Kamerplant cyclaam naar buiten
Ondanks de hippe uitstraling, werd de cyclaam al in de zestiende eeuw gesignaleerd. De plant komt van oorsprong uit het gebied rondom de Middellandse Zee. De kamerplant is verkrijgbaar met grote en kleine bloemen in zowel knallende kleuren als zachte pasteltinten. Bovendien zijn er bontbladige soorten met fraaie bladtekeningen.
Wanneer je de cyclaam buiten zet, geef ‘em dan een licht plekje maar niet in de volle zon. De plant kan zelfs doorbloeien totdat de eerste nachtvorst zich aandient.
Relaxt de zomer door
Geen groene vingers? Relax! Bloeiende kamerplanten hebben alleen regelmatig wat water en plantenvoeding nodig. Kies je voor langwerkende meststoffen, dan hoef je maar één keer voeding te geven en kun je de hele zomer lang genieten van bloemen om je heen.
Lees ook – 5x zomerbloeiers voor op het balkon
Of bekijk – Meer seizoenstips