In de tweede aflevering van ‘Buiten genieten’ bereidt Adriaan lamsspiesjes op de grill, tzatziki en een frisse Griekse salade.
Ingrediënten voor de lamsspiesjes voor 4 personen:
• 4 eetlepels olijfolie
• 1 citroen
• 4 eetlepels gehakte verse kruiden
• 1 teentje geperste knoflook
• 750 gram lamsfilet of lamslende
• zout en peper
• 8 houten vleespennen
Bereiding van de marinade en lamsspiesjes
Meng de olijfolie, citroensap, kruiden, knoflook, zout en peper naar smaak in een grote kom. Snijd het lamsvlees in kleine stukjes en leg ze in de marinade. Dek het vlees af en plaats het een dag in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken. Prik het vlees op de vleespennen en bak de lamsspiesjes op de grillroosters totdat het gaar is.
Tip: laat de houten spiezen een uur weken in koud water
Ingrediënten voor de Griekse salade:
• 1 komkommer
• 1 rode ui
• 75 gram olijven
• 150 gram Griekse feta
• 4 tomaten
• 2 eetlepels citroensap
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 theelepels verse oregano
Bereiding van de salade en dressing
Meng de in plakjes gesneden tomaten, komkommer, uien, ontpitte olijven en verkruimelde feta in een grote kom.
Meng voor de dressing olijfolie, citroensap en verse oregano in een afsluitbare pot en schud dit krachtig. Breng de salade op smaak met de dressing en genieten maar.
Ingrediënten voor de tzatziki:
• 1 teentje geperste knoflook
• 1 dl Griekse yoghurt
• 2 theelepels citroensap
• ½ eetlepel olijfolie
• peper
• ½ komkommer
• dille
Bereiding van de tzatziki
- Meng de knoflook, Griekse yoghurt, citroensap, olijfolie en peper naar smaak in een schaal.
- Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel en breng dit op smaak met dille. Laat de tzatziki minimaal 1 uur in de koelkast staan.
Tip: Serveer de tzatziki met wat sneetjes stokbrood.
Eet smakelijk!
Lees ook:
– Zelf kweken
– Bekijk meer recepten
– Tuinnieuws per mail ontvangen?