Gefrituurde schorseneren

Schorseneren zijn mooi om te zien als je ze doorsnijdt. Met dit heerlijke recept komt de tweekleurige verschijning van de groente goed tot zijn recht. Een leuke snack voor bij de borrel of ter versiering van een mooie groene salade.

Schorseneren gefrituurd

Ingrediënten voor mooi bakje vol schorseneren

  • 2 grote schorseneren, schoongeboend
  • olie om te frituren
  • zeezout en versgemalen peper

Zo maak je dit gerecht

  1. Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden
  2. Snijd met een dunschiller flinterdunne plakjes van de schorseneren en dep ze nog even goed droog met keukenpapier.
  3. Frituur de plakjes in enkele seconden goudbruin in de hete olie.
  4. Als ze nog warm zijn, kun je ze om de steel van een houten pollepel rollen, als ze afkoelen behouden ze de spiraalvorm.
  5. Bestrooi met wat zout en peper. En serveer direct.

Lissette’s persoonlijke tip voor de gefrituurde schorseneren

Om verkleuring tegen te gaan, leg je geschilde schorseneren en knollen in een laagje water met citroen, eet je ze met schil of kook je ze in water met een scheutje natuurazijn.

Over het boek Ecofabulous koken in alle seizoen

Dit recept komt uit het boek Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer. Het kookboek is een vernieuwde versie van het klassieke vegan kookboek. Lisette Kreischer deelt tachtig van haar favoriete plantaardige recepten en toont daarmee aan dat iedereen gemakkelijk en snel een vegan gerecht op tafel kan zetten. Plantaardig koken is lekker, gezond én duurzaam. Het boek Ecofabulous koken in alle seizoen is verkrijgbaar bij diverse boekhandels en onder andere online te bestellen bij Bol.com.


Uitvoering: Paperback
Omvang: 303 pagina’s
ISBN 9789047200918

Lees ook:

Lees meer  Sorbet van bietjes, bloedsinaasappel en Campari