Rozemarijnaardappeltjes uit de oven
Wij eten graag aardappelen, jij ook? Maak je ze ook weleens klaar in de oven? Heerlijk! Extra succes gegarandeerd als je rozemarijn toevoegt! Bekijk het recept hieronder. Serveer met veldsla en homemade appelmoes.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram aardappelen met schil, schoongeboend
- paar druppels olijfolie
- verse rozemarijn van een takje
- 3 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
- 2 uien, in stukken gesneden
- snufje zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. - Breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappelen met schil in blokjes van ongeveer
2,5 bij 2,5 cm. Kook ze 5 minuten en giet af - Dep ze droog en meng met een flinke scheut olijfolie, zeezout en peper naar wens, rozemarijn, de tenen knoflook en stukken ui. Alles moet lekker onder de olie zitten.
- Verdeel over de plaat en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Schep alles halverwege nog even om, zodat het gelijkmatig bruin wordt.
Lissette’s persoonlijke tip voor de rozemarijn
Rozemarijn is ook een verwarmend kruid, dat de bloedsomloop stimuleert en helpt bij het verteren van vet eten. Behalve dat het een enorme smaakmaker is, is het ook heerlijk in bad. Heb je koude voeten? Maak ’s avonds een voetenbadje met rozemarijntakjes of -olie.
Dit recept is afkomstig uit Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer. Het boek is een vernieuwde versie van het klassieke kookboek voor vegans. Lisette Kreischer deelt 80 van haar favoriete plantaardige recepten en toont daarmee aan dat iedereen gemakkelijk en snel een vegan gerecht op tafel kan zetten. Het boek is verkrijgbaar bij diverse boekhandels en onder andere online te bestellen bij Bol.com.
Uitvoering: Paperback
Omvang: 303 pagina’s
ISBN 9789047200918
Lees ook: