Tijdens warme lentedagen is niets lekkerder dan een heerlijke, frisse salade. Maar wist je dat de aardappel zich daar ook prima voor leent?

Wat heb je nodig?

  • 700g aardappels, vastkokend
  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 150 g doperwten
  • ½ komkommer, geschild
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui
  • 2 lente-uitjes
  • 25 gram peterselie

 

Aan de slag

  • Kook de aardappels + doperwten en laat ze daarna afkoelen.
  • Fruit de ui samen met de knoflook.
  • Snijd de komkommer en aardappels in blokjes.
  • Meng nu de mayonaise, Griekse yoghurt, knoflook en lente-uitjes tot één saus.
  • Maak van de aardappels, komkommer en doperwten een salade.
  • Meng de saus door de salade.
  • Snijd de lente-uitjes en roer die door de salade.

 

Finishing touch

Verdeel de salade over de borden en gebruik de peterselie als garnituur. Eet smakelijk!

Tip van de redactie

Maak de aardappelsalade extra fris door stukjes mandarijn toe te voegen.

Lees meer  Ananassalie