Deze herfstige quiche bestaat uit een heerlijke combinatie van geroosterde pompoen, geitenkaas en walnoten. Lekker, en ook nog eens makkelijk te maken!

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • Snufje zout
  • 4 eetlepels koud water

Tip: heb je wat minder tijd? Dan kun je ook kant-en-klaar bladerdeeg of hartig taartdeeg gebruiken.

Voor de vulling:

  • 500 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 150 gram geitenkaas, verkruimeld
  • Handvol verse salieblaadjes, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol gehakte walnoten
  • Kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm of rozemarijn)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Voor het deeg: Meng de bloem, koude boterblokjes en een snufje zout in een kom. Wrijf de boter met je vingers door de bloem tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg geleidelijk koud water toe en meng tot je een samenhangend deeg hebt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een ingevette quichevorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet het deeg 15 minuten in de koelkast.
  4. Voor de vulling: Rooster de blokjes pompoen in de oven tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Klop in een kom de eieren los en voeg de room toe. Voeg de fijngehakte salie, eventuele andere kruiden en zout en peper toe en meng goed.
  6. Verdeel de geroosterde pompoen, verkruimelde geitenkaas en gehakte walnoten gelijkmatig over het deeg in de quichevorm.
  7. Giet het eimengsel over de vulling.
  8. Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.
  9. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Lees meer  In de wacht - Michels Moestuin