Is jouw tuin voorzien van een mooie houten schutting? Of heb je die juist net nieuw aangeschaft? Dan is het verstandig om het hout van jouw schutting goed te behandelen met verf, was of olie. Met het hout beitsen zorg je ervoor dat het hout beschermd is tegen Uv-Straling en vocht, de twee grootste vijanden van hout. Voorkom dat jouw tuinhek vergrijsd en gaat rotten of schimmelen, zo blijft jouw tuinhek langer mooi.

Met welk producten kun je een houten schutting het beste behandelen?
Om jouw tuinschutting zo lang mogelijk te kunnen voorzien van een stralend uiterlijk, is het verstandig om deze te behandelen met de houtbehandelingsproducten van Osmo. Zo kun je bijvoorbeeld jouw schutting verven met de Osmo Landhuisverf. Deze speciale verf zorgt voor een dekkende uitstraling. Zo lijkt het alsof het hout geverfd is, maar blijft toch de prachtige structuur van het hout zichtbaar. Zoals alle producten van Osmo, is ook de Osmo Landhuisverf gemaakt op basis van natuurlijke oliën. Daardoor komt de behandeling niet op het hout te liggen, maar gaat deze echt samenwerken met het hout. Ook voorkomt de oliebasis dat het product gaat afbladderen of scheuren zoals een echte verf wel zou doen.

Wanneer je voor jouw tuinhekbehandeling een transparante uitstraling wenst, is de Osmo UV-Beschermingsolie hét juiste product. Deze olie bevat UV-factor 12, wat betekent dat de houten schutting 12 keer zo goed beschermd is tegen UV-straling dan zonder een behandeling. Daarnaast beschermt deze olie jouw tuinhek óók nog tegen vocht en schimmels. Zo komt jouw tuinhek zorgeloos de seizoenen door.

Natuurlijke product
De producten van Osmo zijn niet enkel goed voor het hout, maar ook goed voor de mens. Zo vormen zonnebloem-, soja-, lijnzaad- en distelolie de basis van vele afwerkingen. De natuurlijke wassen in de producten zijn zelfs zó natuurlijk, dat ze zijn goedgekeurd voor de voedingsindustrie; al raden wij je niet aan om ze ook écht te consumeren. Onze pigmenten bevatten zijn vrij van schadelijke zware metalen en bevatten gedearomatiseerde terpentine waardoor de afwerkingen gemakkelijk zijn aan te brengen.

Lees meer  Biologische plantenvoeding: het belang van schimmels en bacteriën

Hoge dekking
Alle producten van Osmo hebben een zeer hoge dosis kleurpigmenten en oliën. Daardoor hebben de houtbehandelingen een goede dekking en leveren ze een gewenst effect in slechts één of twee lagen. Er is zelfs geen primer nodig. Kortom: met één blik Osmo kun je langer doen dan met verdunde en goedkope imitaties. Zo bespaar je niet enkel tijd maar ook nog eens geld!

Op welke wijze het hout behandelen?
Voordat je de buitenbeits wordt aanbrengt, dien je deze eerst twee minuten lang goed door te roeren. Wij raden je aan om eerst een test op het hout te doen. Zo kun je checken of het product goed bevalt en of het goed aan het hout hecht. Breng de eerste laag dun aan op het hout, dit kan met een kwast of microvezelroller. Laat vervolgens de eerste laag ongeveer 12 uur lang drogen. Het kan zijn dat het droogproces langer duurt. Een temperatuur onder de 20 °C of een gebrek aan goede ventilatie kunnen ervoor zorgen dat het doorproces wordt vertraagd. Nadat de eerste laag volledig droog is en niet meer plakt kan de tweede laag worden aangebracht. Laat ook de tweede laag minimaal 12 uur drogen voor een optimaal resultaat.

De producten van Osmo zijn gemakkelijk aan te brengen. Gebruik daarvoor het liefst een microvezelroller of een kwast. In slechts twee lagen is het hout voldoende beschermt tegen alle weertypen. Zo kan jouw schutting zorgeloos het hele jaar buiten blijven staan.

Hoelang gaat één behandeling mee?
Houtproducten die behandeld zijn met een buitenproduct van Osmo, gaan ongeveer 3 tot 6 jaar mee. Het is dus zeker niet nodig om elk jaar de schutting opnieuw te verven of behandelen. Voorafgaand aan een houtbehandeling, is het ook niet nodig om het hout eerst te schuren. Maak enkel het hout goed schoon en gebruik de juiste producten. Met de buitenproducten van Osmo blijft jouw hout écht langer mooi!

Lees meer  Rolluiken met elektrische vs. handmatige bediening: wat past het beste bij jouw tuin?