Een takje rozemarijn voor in het eten en muntblaadjes voor in de thee.. Kruiden uit eigen tuin zijn erg handig, zeker in de keuken!

Ook koriander kun je prima in eigen tuin of op eigen balkon groeien. Deze specerij geeft je gerechten net wat extra smaak.Koriander doet het steeds beter in ons klimaat, en kan best een beetje kou hebben. Het is wel eenjarige plant, dus na de oogst van de zaden zullen de planten afsterven. Tip: plant de zaden weer voor komende jaar. Om de vraag ‘wat eten we vandaag’ te beantwoorden delen we vandaag een recept met verse koriander: Stoofpotje barbacoa met bonen en rijst.

Recept Jumbo

Bereidingswijze

Dit hoofdgerecht is bedoeld voor vier personen en heeft een vrij lange bereidingstijd (165 minuten). Toch is het echt de moeite waard om de herfst af te sluiten. Het grootste deel (120 minuten) is trouwens wachttijd, dus genoeg tijd om tussendoor andere dingen te doen.

Start met het snijden van de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit intussen de boter in een braadpan (met dikke bodem). Vervolgens braad je het vlees rondom 4 minuten. Voeg hierna de kruidenpasta en het hete water toe. Roer het geheel door en laat het vlees tenminste 2 uur sudderen op het laagste pitje met de deksel op de pan. Controleer af en toe of het goed gaat.

Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen (uit eigen tuin) schoon en kook ze in 8-10 minuten beetgaar als het vlees bijna gaar is. Snijd de ui in dunne ringen, de radijsjes in schijfjes en hak de koriander grof.

Schep het stoofvlees op de borden en verdeel er de ui, radijs en koriander over. Serveer met de rijst en de sperziebonen. Meer gezonde en gemakkelijk kookinspiratie met kruiden uit eigen tuin vind je op de recepten van Jumbo!

Lees meer  De tuin aanplanten in de herfst

Ingrediënten voor vier personen:

  • 70 g Fairtrade Original Mexicaans stoofpotje barbacoa kruidenpasta
  • 1040 g riblappen
  • 25 g roomboter
  • 500 ml kokend heet water
  • 300 g witte rijst
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 4 radijsjes
  • 15 g koriander uit eigen tuin of pot