Tuinfotograaf van het jaar 2016

International Garden Photographer of the Year is ‘s werelds grootste en meest belangrijke competitie en tentoonstelling op het gebied van tuinen, planten, bloemen en botanische fotografie. 

Ieder jaar worden de winnaars bekend gemaakt in één van Engelands mooiste tuinen, de Royal Botanic Gardens in Kew. Ook de hoofdtentoonstelling vindt hier plaats, waarna de tentoonstelling verder reist door het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. 
 

Winnaars 2016

In februari 2016 zijn de winnaars van de 9e competitie bekendgemaakt. De fotografen konden meedoen in 8 categorieën over onderwerpen zoals planten, tuinen, dieren in de tuin, landschappen en groen in de stad. Daarnaast wordt er ieder jaar één foto verkozen tot hoofdwinnaar. Dit jaar is dat de foto ‘Tekapo Lupins’ van Richard Bloom.
 

'Wildlife in the Garden': Johannes Klapwijk - Frog Prince


IGPOTY tentoonstelling in Nederland

In de Hortus Botanicus Amsterdam is vanaf 16 april t/m 19 september middels een buitententoonstelling een selectie te zien van 40 winnaars en genomineerden van de 9e competitie. Deze zijn geselecteerd in verschillende categorieën; van indrukwekkende macro’s tot mistige bossen en adembenemende landschappen; allen geïnspireerd door de wonderlijke wereld van planten. Naast de indrukwekkende outdoor-tentoonstelling in de tuin organiseert de Hortus tijdens deze periode diverse workshops en themarondleidingen rondom de thema’s fotografie en planten.
 

Zelf meedoen aan de competitie

Wist je dat je ook zelf mee kunt doen aan de competitie? Ieder jaar kun je vanaf maart t/m 31 oktober je eigen foto’s inzenden voor de nieuwe competitieronde. De foto’s mogen met iedere camera genomen zijn en over de gehele wereld doen zowel hobby- en amateur-, als professionele fotografen mee. Voor het insturen van de foto’s en het meedingen in de competitie wordt slechts een klein bedrag gevraagd. Zo betaal je £10,- voor het insturen van 4 foto’s en voor £25,- stuur je een portfolio in. Het inschrijfgeld wordt gebruikt om de reizende tentoonstellingen van te bekostigen. Kinderen onder de 16 jaar hebben een eigen categorie en kunnen gratis hun foto’s insturen.
 

Reacties: