Recept kaneelkoekjes met chocolade en amandel

Tijdens de feestdagen duiken veel mensen de keuken in om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Dit heerlijke kaneelkoekjesrecept is voor iedereen die ook wat lekkers en feestelijks bij de koffie wilt serveren.


Wat heb je nodig?
 

Voor 30 - 40 koekjes Voor de decoratie
  • 180 g roomboter
  • 100 g poedersuiker
  • 230 g tarwebloem
  • 40 g maïs- of rijstmeel
  • 1 el kaneel
  • Mespunt zout
  • 100 g melkchocolade
  • 2 el roomboter
  • amandelschaafsel

 

 

Aan de slag

  • Meng alle ingrediënten, in de keukenmachine of met de handmixer met deeghaken, totdat er een soepele deegbal is ontstaan. 
  • Rol daarna het deeg tot een lange rol en wikkel deze in keukenfolie. Laat de deegrol minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestuif het werkblad met bloem en verwijder voorzichtig de folie van de rol. Snijd daarna de koekjes in plakken van ongeveer een halve centimeter.
  • Leg de ronde koekplakjes op een vel bakpapier. Er hoeft niet veel afstand tussen de koekjes te zitten, aangezien deze niet veel meer zullen rijzen. Bak de koekjes in zo’n 12 tot 15 minuten op 180 graden.
  • Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Gebruik een theelepel voor het decoreren van de afgekoelde koekjes met chocolade of dip de koekjes direct in het chocolademengsel. 

 

Resultaat

Daarna bestrooien met amandelschaafsel en smullen maar!

kerst_chocolademelk_ss

Tip van de redactie

Koekjes smaken nog lekkerder met een beker warme chocolademelk. Eet smakelijk!

 


Copyright: Shutterstock

Reacties: