Recept groene smoothie

Groene smoothies kunnen op ieder moment van de dag en zijn lekker en gezond. Met dit basisrecept maak je in een handomdraai je eigen groene smoothies.
 

Basisrecept groene smoothie

Het basisrecept voor een groene smoothie is simpel: blend 1 deel bladgroente met 1 deel fruit en 1 deel vocht. Als beginnende groene smoothiemaker is het echter soms even wennen aan het drinken van groente. Het is dan vaak lekkerder om in het begin de hoeveelheid fruit te verhogen en de bladgroente juist iets te verlagen. Zo kunnen je smaakpapillen langzaam wennen aan je gezonde(re) lifestyle.
 

Door regelmatig een groene smoothie te drinken kom je gemakkelijk aan je benodigde portie vitamine C. Daarnaast schiet je energiepeil omhoog.


Mix en kies minimaal één ingrediënt uit iedere categorie:


(Blad)groente:

Spinazie, boerenkool, romaine sla, rucola, bietjes, selderij, snijbiet, paksoi.


Fruit:

Banaan, aardbei, frambozen, kiwi, appel, bosvruchten, blauwe bessen, mango, ananas, avocado.


Vocht:

Water, kokokswater, amandelmelk, havermelk, soyamelk, kokosmelk, rijstmelk of groene thee.
 

Optioneel:

Voeg eventueel nog kruiden zoals basilicum, koriander, peterselie of munt naar smaak toe.

 

Basisrecept voor het maken van groene smoothies
 

Stap 1

Je start altijd eerst met het blenden van de bladgroente en het vocht. Mix daarom één deel bladgroente en één deel vocht in de blender. Zo voorkom je stukjes blad in je smoothie.
 

Stap 2

Snijd het fruit in grove stukken en voeg deze aan de al egaal geworden groene massa toe.
 

Stap 3

Heeft de smoothie naar jouw mening de juiste dikte? Dan kun je de smoothie serveren in een glas en is het smullen maar! Vind je de smoothie nog te waterig of juist te dik? Voeg dan nog wat extra fruit of water toe.
 

Stap 4

Voor de meer ervaren of avontuurlijke smoothieliefhebber maak je het recept helemaal af door een topping zoals chiazaden of hennepzaden door je energiedrankje te roeren.


Tips:

  • Gebruik ten minste één bevroren ingrediënt. Zo zijn je smoothies nog verfrissender.
  • Aan groene smoothies moet je vaak een beetje 'wennen'. Voeg daarom vooral in het begin meer fruit dan groente toe, en bouw de hoeveelheid groentes langzaam op. Geloof ons, op een gegeven moment kun je er niet genoeg van krijgen en baal je als je niet nog meer spinazie in de blender kunt proppen.
  • Geen fan van banaan maar wil je wel graag een romige smoothie? Kies dan bijvoorbeeld voor mango of avocado. Je kunt ook de melk of water vervangen met yoghurt.
  • Wil je de smoothie nog voedzamer maken? Blend dan ook nog havermout als extra ingrediënt mee. 


Copyright: Shutterstock

Reacties: