Portie groenten en kruiden voedingskegels

Groente- en kruidenplanten kun je kweken in de border, maar ook in potten op een balkon of het terras. Planten in potten hebben het relatief zwaarder dan planten in borders. Een goede voeding is daarom van belang.
 

Een goede bodem voor je groenten en kruiden

Door de beperkte ruimte in potten kan er makkelijk een tekort ontstaan aan water en voeding. Het is dan ook belangrijk om juist voor deze planten extra goed te zorgen met de juiste grond en voeding. Met Bio Moestuingrond heb je een goede bodem voor je groente- en kruidenplanten. Daarin zit plantenvoeding voor 3 maanden. Wil je een rijke en smaakvolle oogst? Dan is het verstandig om je groenten en kruiden te blijven voeden. Dit kan op allerlei manieren, wekelijks bij het water geven, korrels strooien en nu ook door middel van een handige voedingspil. Dit is een biologische pil speciaal voor groenten en kruiden. De pil geeft 3 maanden lang geleidelijk de juiste voeding af.

 

Product kenmerken


Gebruiksaanwijzing
Voor een smaakvolle oogst is twee maal voeden per seizoen voldoende! De eerste keer tijdens het zaaien of planten, de tweede keer na ca. 3 maanden. Deze ‘slimme’ voedingskegels geven geleidelijk voeding af, onder invloed van temperatuur en hoeveelheid vocht. Zo krijgen je planten de voeding die ze nodig hebben op het juiste moment.

  • Duw het juiste aantal voedingskegels gelijkmatig verdeelt in de pot.
  • Geef water om de kegels direct te activeren.
     

Dosering
Zie onderstaande tabel. Het aantal kegels is afhankelijk van de diameter van de pot.

 

Potdiameter  15 cm 20 cm 25cm 35 cm of meer
Aantal kegels per pot 1 2 4 8

               


Verkrijgbaarheid
De Pokon Bio Voedingspillen voor groenten en kruiden zijn te verkrijgen in vrijwel alle tuincentra in het schap of in de moestuinpresentatie.


Bron: Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door POKON

Reacties: