Hibiscus

De hibiscus, ook bekend als altheastruik, komt van nature voor in mediterrane, subtropische en tropische gebieden.
 

Vanaf juli laat de tuinhibiscus in Nederland haar exotische bloemen zien. De heester met frisgroen glanzend blad bloeit dan door tot in het najaar. De kleuren kunnen variëren van violetblauw tot rood en van lichtpaars tot spierwit. De bloemen zelf zijn klokvormig en hebben enkele of dubbele bloemblaadjes.

 

Hibiscus soorten

De hibiscus is familie van de Chinese roos, die als kamerplant gehouden wordt. Er bestaan vele soorten, maar de hibiscus syriacus is de enige soort die voldoende winterhard is om in de tuin te planten. Wanneer je weinig ruimte in de tuin hebt kun je kiezen voor een hibiscus op stam.

 

Verzorging van de Hibiscus

Groene vingers zijn niet nodig bij deze heester. De rijkbloeiende struik stelt namelijk weinig eisen. Plant de hibiscus op een plaats in de zon of half schaduw en geef de struik tijdens droge periodes regelmatig water. De hibiscus groeit op vrijwel iedere grond en is gek op humus. Mocht de plant last krijgen van gele plekken op de bladeren dan heeft de plant last van kaliumgebrek. Bemest de heester dan met wat kaliumhoudende kunstmest.

 

Snoei van de Hibiscus

Wanneer de plant het naar zijn zin heeft kan hij wel drie meter hoog worden. Wil je de hibiscus liever compact houden dan kun je de heester in het voorjaar wat terugsnoeien. Wanneer je de plant in het eerste voorjaar na aanplant tot de helft terugsnoeit zal de Hibiscus zich bossig vertakken.


Bekijk ook - Video hibiscus snoeien in maart en april

Reacties: